tiistai 23. kesäkuuta 2009

Sitä sun tätä / This and that

Miun ristipistomatto on nyt sitten vihdoin viimein valmis! Ensin meinasi loppua usko ja sitten lanka. Eipä ensin tulis mieleen, että maton tekeminenkin voi olla uskonasia. Matto ei ole edes kooltaan järin suuri kuten huomaatte, mutta noiden yksiväristen valkoisten kohtien tekeminen oli niin TYLSÄÄ. Malli on kaunis; Freida Grayn kirjasta 'Dolls' House Furniture... jne'. 

Nyt vois kokeilla sitten jo vähän isomman tekemistä....


Tässä eilisen päivän satoa. Kas, mitä kauniimmat säät, sen parempi on nysvätä sisällä. Voipi sitten hyvin mielin valittaa taas kun sataa luntaräntääpaskoa että piru kun ei koskaan aurinko paista. 

Yläkerran iso vinttihuone on tämmönen mukavan viileän vaalea. Toisessa päässä on emännän ompeluhuone ja toiseen päähän tulee Millan huone. Mercedekseltä saamani sinisävyiset purnukat sopivat tänne noiden maalaamieni lautasten kanssa. Täällä ei nyt oikeastaan ole mitään uusia tavaroita... Ennemminkin voisi luetella, mitä puuttuu, mutta näillä mennään nyt aluksi!
**

Finally I had time to finish that small cross stitch rug/carpet or what ever. Doing those white spots was sooo BORING but the pattern itself is very pretty. Pattern is from Freida Gray's book 'Dolls' House Furniture... 'etc.  Now I think I'm going to try to do something bigger. :)

Yesterday it was such a lovely sunny day so I stayed inside and finished a sewing room for the lovely lady of my house. It is in the attic and the height of the room is little less that in the lower floors. There are mainly old things here, things that used to be somewhere else in the house. Those lovely blue pots from Mercedes really do fit to this room! Many things are still missing but this is the idea of the room.

5 kommenttia:

Liimis kirjoitti...

Vinttihuone näyttää mukavalta. Niin on kankaatkin kauniisti hyllyssä. Mattokin on hyvän näkönen. Mää onneton oon vaan nurmikon kimpussa pärränny, hyvää askarteluaikaa menny ihan hukkaan.

Lotte kirjoitti...

Vau, kaunis matto!

Tippaliisa kirjoitti...

Onpa kaunis matto! Ristipistotyöt vievät mennessään...

Meli kirjoitti...

The carpet is so lovely and I agree with you, it's boring the white spots!!!
Meli

Liberty Biberty kirjoitti...

Hi Tuulia,
Those canisters look just right in that room on the other side of the world!
Beautiful cross stitch you have so much patience!
Mercedes