perjantai 24. huhtikuuta 2009

Pientä pintaremonttia / K15

Jos muutos hirvittää, älä lue tätä postausta. Tätä ei voi sievästi sanoa, joten pamautan sitten suoraan, niinku hienovarainen tapani on.

Molin niin herrrrmostunu tuohon mun kaappitaloon (ei kait, taasenko?) ja toin sitten julki asiani ja jappasin sitä ukkokullan kanssa tuossa päivänä muutamana. Valitin, että kun Auliinallakin on siellä esillä hienosti kaikki tönöt ja liirum laarum lallatilaa. Siis tyyliin 'kaikilla muillakin on, miksi mulla ei ole'. Miäs siinä sitten loihe lausumaan, että onhan tuossa olohuoneessa tilaa, että kiikuta tönös siihen, niin pääset ähkystäs ja saat semmosen kun haluat. 'Juu, saat valot ja kaikki ja tehdään sivuun ikkunat, joo tietysti. Että parvekekin, joo ilman muuta ja ovet eteen tietysti.' Lieneekö ollut sairas raukka, kun meni tuommosta lupaamaan...

Pari päivää istuksin kartanolla auringonpaisteessa kuvia piirtelemässä ja suunnittelmassa. Nyt on paitsi pisamainen naama myös hyvät kuvat (hyvät kuvat?) ja talonrakennus hyvässä vaiheessa menossa. The suunnitelma on tämä: huonekorkeus 25 cm, viisi kerrosta. Alas jää tilaa 'sälälle', elikkäs joulukuusille sun muille ylimääräisille jutskille. Ylin kerros saattaa loppujen lopuksi olla sitten himpun matalampi, mutta se onkin vinttikerros. Rappusia tulee vasempaan reunaan ja käytettävissä olevaan tilaan tulee näillä näkymin 8 huonetta.   

Talolle on annettu oikein nimi ja se saa arvoisensa paikan olohuoneesta, vaikka neiti kuopus uhkasi äänestää jaloillaan ja muuttaa pois. Sanoi, että on noloa, kun äiti harrastaa nukkekoteja. NOLOA? Hmpf!

Tuulian Tikkutyö on asentanut alakertaan biltematikku-parkettilattian ja vääntänyt joutoaikoina rappusia sormet verillä. Teleporttaus siis loppuu! Enää ei eletä pimeää keskiaikaa, vaan sähkömies on tilattu ja uusi hieno kylppäri jättää ulkohuussikaudenkin historiaan.  

Nyt mie vaan oottelen sitä miestä hienon sahansa kanssa sahailemaan välipohjiin aukkoja portaita varten! Vähänkö mää olen täpinöissäni!

7 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Voi siitähän tulee hieno talo piirustuksien mukaan kiva seurata projekstiasi :) Nukkekoti Jie

Julianna kirjoitti...

Kateellisena luen tekstiä... täytynee minunkin omarakkaalta vaatia: Mulle Kans!!! :) Mukavan iso nukkis!

Minimami kirjoitti...

Oho, tuleepa siitä iso!

Heli kirjoitti...

Vau, mahtava homma! Onneksi olkoon!
Siis ymmärrän hyvin, että olet täpinöissäsi;)

Hertta kirjoitti...

Kyllä sitä vaan saa naisimmeinen aina uutta virtaa kun pääsee pesää rakentamaan, vaikka edes minikokoista...
Onnea rakennustyömaalle, toivottavasti sopu säilyy ; )
Aurinkoisin terveisin Hertta, jolla alkamassa parvekkeen "istutus" Villa Hertan etuseinään...

Unknown kirjoitti...

Vau, tosta tulee komee. Mukava seurata projektia.

Auliina kirjoitti...

Vau! Vähänkö hieno!!
vai on ne mulla hienosti esillä...Niinku olis tulva tuonu ne tuohon :D
Onnea uudelle kodille :D